Opt sfaturi pentru a obține maximum de apă caldă solară

Sistemele solare de apă caldă utilizează energia solară pentru a încălzi apa utilizând panourile solare familiare pe acoperiș. Această apă poate fi apoi depozitată într-un rezervor  izolat. În timp ce aceste sisteme pot produce până la 90% din necesarul de apă caldă menajeră, sistemul ar putea avea nevoie de un SUPLIMENTARE cu gaz sau electricitate atunci când soarele nu strălucește sau că cererea de apă caldă este ridicată.

Mai mult, un studiu  a scos în evidență problemele de instalare care au condus la „performanță solară zero” sau „performanță dramatică subperformantă”.

Ținând seama de aceste informații, iar cercetările noastre arată deja că faptul de a fi verde nu este întotdeauna la fel de simplu ca și cum s-ar părea, am ieșit și am vorbit cu gospodăriile despre experiența lor de a deține un sistem solar de apă caldă.

Am evaluat eficiența sistemelor în sine și le-am considerat foarte variabile. Dar chestiunea cheie a fost că oamenii s-au luptat pentru a încadra încălzirea solară în rutinele de uz casnic. În timp ce încălzirea solară este conceptual simplă, gospodăriile adesea încălzesc apa cu energie electrică sau gaz, în loc să lase soarele să facă treaba.

Sarcina a devenit mai complexă datorită vremii variabile, tarifelor la energia electrică, cererii ridicate de apă caldă a adolescenților și obiceiurilor profund înrădăcinate. Familiile au tratat sistemele de apă caldă ca „infrastructură” de fond, pe care se așteptau să le livreze apă fierbinte, indiferent de circumstanțe.

Calitatea instalațiilor reale a fost, de asemenea, variabilă. Elementele de bază, în special izolația țevilor, erau adesea lipsite sau substandard. Cele mai motivate gospodării au experimentat în mod activ sistemele lor solare de apă caldă. Dar, după câteva dușuri reci, numere semnificative au renunțat și s-au bazat pe energia rețelei pentru a-și susține sistemul.

.Opt sfaturi pentru a obține maximum de apă caldă solară Susținem că politica trebuie să privească dincolo de instalare și că practicile de instalare trebuie îmbunătățite, dar ce puteți face pentru a obține o instalare eficientă?
Susținem că politica trebuie să privească dincolo de instalare și că practicile de instalare trebuie îmbunătățite, dar ce puteți face pentru a obține o instalare eficientă?     În primul rând, căutați consultanță independentă din surse precum evenimente locale și organizații de sustenabilitate. Ele vă pot ajuta să înțelegeți ce se potrivește circumstanțelor dvs. și ce caracterizează o instalare eficientă.  În al doilea rând, ia în considerare dacă apa caldă solară este cea mai bună opțiune. Este posibil ca o pompă de căldură cu apă caldă sau un sistem instantaneu de gaze să fie o alegere potrivită, în funcție de locul în care locuiți, cât de mult soare aveti  sau  in ce  clădire vă aflați. În al treilea rând, asigurați-vă că toate conductele dvs. de apă caldă sunt izolate, în special conductele care merg în și din rezervor și panourile solare. De obicei, aveți nevoie de o izolație de 15 mm grosime. Fără o izolare adecvată, puteți pierde jumătate din energia pe care încercați să o colectați. În al patrulea rând, montati  un întrerupător   într-un loc convenabil în interior, astfel încât să puteți schimba rapid si cu usurinta la pozitia de folosire energie solara.          În al cincilea rând, dacă mergeți pe varianta panou solar, instalați un sistem care are un rezervor suficient de mare, potrivit cu o matrice solara, suficient de mare pentru nevoile dvs. Apa este foarte bună la stocarea căldurii. Un rezervor mare vă poate ajuta să stocați energia solară pentru zilele  ploioase. În al șaselea rând, este posibil să trebuiască să  renegociati tarifele energie electrica,pentru cazul in care suplimentati incalzire apei calde menajere cu electric. În al șaptelea rând, este posibil să trebuiască să schimbați obiceiurile de utilizare a apei calde de vârf, astfel încât apa din rezervor să fie la cea mai scăzută temperatura  după folosirea dimineața, după care soarele îl poate încălzi în timpul zilei. Al optulea, înainte de instalarea panoului apa calda , examinați și discutați ce nevoi aveti in gospodarie, în legătură cu utilizarea apei calde. Vor avea nevoie să se schimbe? Sunt membrii gospodăriei dvs. pregătiți să facă această schimbare? Aceasta poate fi cea mai profundă schimbare pe care o puteți face, dar, poate, și cea mai dificilă.

 

Create your account